izbori1пс215

Нови работни места бяха във фокуса на срещата между кандидата на БСП за кмет на Пазарджик, Стоян Парпулов и кандидати за общински съветници с жители на кв. „Устрем“. Стоян Парпулов подчерта, че това е приоритет в програмата му. Той напомни, че безработицата в общината не просто е висока, но това се отнася особено за младежката такава – близо 14%. Парпулов сподели идеята в тази част на Пазарджик да бъде обособена компактна икономическа зона.

Преди приоритет за икономиката беше железопътният транспорт, но сега това е автомобилният и условията са благоприятни заради близостта до околовръстен път и автомагистрала, добави Парпулов. Той сподели идеите си за подпомагане на бизнеса с, напр., намаляване на данъците, което от своя страна ще увеличи събираемостта им и работните заплати.

Това пък доведе до коментар на симпатизанти, че плащат данъци, но кварталът им, особено по отношение на чистотата, не се поддържа като центъра. Акцент бяха още проблемите с градското сметище, което не се знае още колко време ще замърсява въздуха в района, кога ще се рекултивира, откъде ще се вземат средства за целта. Единственото предложение, което се чу от присъстващите беше, че трябва да се отиде до изборните секции в неделя, защото е необходима смяна на управлението.