izbori1пс215

„В листата на АБВ за кмет и общински съветници има професионалисти, има много млади и образовани хора, които притежават таланта и енергията, необходими да дадат нова визия на Пазарджик.  Общината се нуждае от кауза. Нашата кауза са младите хора. Всичко, което ще направим, ще бъде насочено към това да дадем на младите хора причина да останат, да се развиват тук,  да работят и да създават семейства, да отглеждат деца“. Това заяви в ефира на телевизия „Теклекабел“ кандидатът на Алтернатива за българско възраждане за кмет на Пазарджик и настоящ областен управител на региона Трендафил Величков. „Ще започна с това да направим управлението на общината прозрачно. Първото, което ще сторя, ако бъда избран за кмет, е,  да организирам среща-дебат, на която да поканя всички, които имат отношение към управлението на общината. От кандидати за кметове и опоненти до неправителствени организации и експерти. Трябва да видим накъде вървим, кои са добрите дългосрочни идеи за развитие на региона“, посочи той.

Сред останалите си приоритети Величков нареди възраждането на икономиката в област Пазарджик, условие, чието изпълнение ще осигури така желаните нови и добре заплатени работни места. По думите му общината трябва да работи за подобряване на транспортната си инфраструктура, включително и за изграждането на околовръстни маршрути, които да извадят тежкия транзитен трафик от центъра на града.

Като друг основен проблем Величков посочи депонирането на битовите отпадъци. По думите му първите мерки, които трябва да се вземат, са довършване на депото, прекратяване на палежите чрез запръстяване на проблемните участъци, както и категоричното прекратяване на достъпа на външни лица до сметището.

Кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик отговори и  на въпрос, свързан с отхвърления му призив за  дебат по проблемите на общината. „Не прави чест нито на господин Попов, нито на другите участници в предизборната надпревара, към които имаше покана, че не пожелаха да участват в дебат. Кампанията ще отмине и ние ще сме единствената община, в която гражданите няма да са чули истински разговор за политики. Може би избирателите ни ще са по-информирани за това какво се случва във Варна, в Шумен и на други места в страната, но не и за родния ни град, защото явно тук някой бяга от политически въпроси“.

Продължавайки темата Трендафил Величков  изрази за пореден път недоумение и от начина, по който до момента  са вземани някои от решенията,  свързани с управлението на Пазарджик. По думите му общината усвоява десет пъти по-малко евросредства в сравнение с Панагюрище или Пещера, а регионът не е включен в програмата за развитие на селските райони, въпреки че до сега действащият кмет е бил председател на Сдружението на общините в България.

В заключение Величков бе призован за коментар и по отношение на проблемите около шума и незаконното застрояване в квартал „Изток“. Според него те могат да бъдат преодолени с инструментите, с които разполага кметското ръководство и с помощ от държавата. Той се обяви за прекратяване на незаконното строителство, изготвяне на план на квартала и премахване на постройките в категорично нарушение. Според него общината трябва да предприеме и адекватни мерки срещу високия и в нарушение на наредбите и закона  шум, който генерират ромските сватби и тържества.  „Жителите на  квартал „Изток“ могат да бъдат интегрирани само с осигуряването на работа и добро образование. Не трябва да им се обещават неща, които са в нарушение на закона“, посочи той.