Предизборната кампания приключи. Изборът ни в неделния ден ще определи бъдещето на Пазарджик не само за следващите четири години, но и за десетилетие напред. Ако избирателите решат и запазят сегашното статукво,  от тях ще се иска само съгласие, примирение и мълчание. Това е моделът, който се развиваше досега. Примирението и обожанието, обаче, не е в характера на пазарджиклии. Ние сме доказали с вековната си история, че притежаваме способността да отличаваме истинското от фалшивото, лицемерното подлизурство от искрената загриженост. Затова съм убеден, че моделът на послушание ще бъде прекратен.

През последните 30 дни досегашният кмет и неговата администрация   се опитаха да ви убедят, че няма по-кадърен, можещ и честен  човек от него. Опитаха се  да купят съвестта ви и да заглушат гласа на разума. Казваха ви, че Пазарджик и селата около него се разцъфтели през последните осем  години, че са направени чутовни в историята на града и общината успехи. Убеждаваха ви, че са незаменими, че след тях едва ли не светът ще свърши. Но животът в Пазарджик не започва и не завършва с един кмет.

Аз ви предлагам да помислите и да приемете предизвикателството на промяната. Какво можете да загубите – липсата на прозрачност,  лицемерните изявления, че се забогатява честно, хей така, докато си на общинска служба, обществени поръчки, дадени неизвестно кому и неизвестно за колко, контролиран  и слугински общински съвет. Поставете на другата везна новото начало, идеите за инвестиции, за нови работни места, за смяна на досегашния модел за харчене и заеми, пак харчене и пак заеми и подкупи, подкупи…… и накрая имения заснети от въздуха, не че не са достатъчно големи да си ги видим и от земята.

Не позволявайте през изборния ден да оказват натиск върху вас, а гласувайте по съвест  за да можем да привлечем инвестиции,  да разкрием нови работни места и да станем съзидатели на новата просперираща и богата община  Пазарджик.  Община Пазарджик, за която мечтаем всички.

Аз ще гласувам за нов Пазарджик с почтено и прозрачно управление. Направете го и вие!  Верният избор е с номер 6 в интегралната бюлетина.

Найден Шопов

Кандидат за кмет на община Пазарджик от ГЕРБ