“Рилски спортист” победи с 4:1 „Балкан”(Варвара) в двубой от 12-ия кръг на Югозападната „В” група, игран на стадион „Искър” в Самоков. Всички срещи от този кръг бяха изтеглени заради изборите в неделя. „Оранжевите” откриха головата си сметка още в 10-ата минута, когато халфът Янко Ангелов центрира топката към колегата си в халфовата линия Йоаким Ръсовски.

Той елегантно продължи с глава летежа й към мрежата на „Балкан” за 1:0. Следващите три попадения за „Рилецо” срещу гостите от голямото септемврийско село отбеляза таранът Костадин Аджов. Той бе точен в 25-ата минута, когато матира стража на „Балкан” с техничен удар след добро взаимодействие с Борислав Кралев; в 50-ата минута, когато довкара топката след красив удар от воле на Кралев и спасяване на вратаря и последната минута на срещата, когато получи извеждащо подаване от влезлия като резерва Георги Митров-Кеч и стреля мощно.

Почетното попадение за гостите реализира за временното 1:3 Темелко Зайков в 86-ата мин., оползотворявайки отлично подаване зад гърба на домакинската отбрана. В следващия кръг на 1-ви ноември от 14 часа „Балкан”(Варвара) приема на своя стадион „Беласица”(Петрич).