izbori1пс215

Честитя на всички кметове избрани на първи тур, както и на общинските съветници, благодаря на всички наши съграждани, които гласуваха и особено на тези, които избраха да подкрепят нашия отбор, каза днес по време на пресконференция независимият кандидат за кмет на Пазарджик – Тодор Попов, който спечели 44.34% от гласовете на първия тур на изборите вчера. Този резултат ми дава основание да продължа, тъй като моята скромна личност е получила най-висок израз на доверие в сравнение с всичките ми опоненти. Надявам се, че в неделя ще получа подкрепата на гражданите, допълни Тодор Попов.

Той заяви, че е очаквал по-висока избирателна активност и по-малко недействителни бюлетини. Въпреки това коалиция „Тодор Попов ЗА Пазарджик“ може да се похвали с 24 кмета на населени места избрани на първи тур, а броят на общинските съветници в градския парламент ще бъде 14. Смея да твърдя, че ние сме най-добрите не само в Пазарджик, а и в България, защото разчитаме на стойностни хора, въпреки че срещу нас се води безпрецедентна кампания, но разликата между нас и останалите е, че ние мислим позитивно и се стараем да правим, а не да рушим, каза още Попов.

Той отново припомни фактът, че неговият съименник успя да отклони около 4% от гласовете на хората, при това става дума за секции в центъра на града, но също така и в селата. Извиняваме се на избирателите, че бяха подложени на тази груба манипулация, но това може само да покаже арогантното отношение на опонентите ни към избирателя.

Той допълни и това, че утре ще бъде направена първата копка на Депото, тъй като проектът изисква до нова година да бъдат осъществени предварително разписаните дейности и изпълнителите настояват да започнат работа.

Всяко състезание има само по един победител и аз се надявам след пет дни отново да продължим да работим заедно, както с новоизбраните кметове, така и с новоизбрания Общински съвет, каза още Попов.