Кампанията ни беше позитивна, но не премълчахме неуредиците, каза днес по време на пресконференция третият по вот в Пазарджик – Благо Солов. Той подчерта, че „резултатите са такива, каквито са“ и той няма да ги коментира, но е горд от това, че е само на хиляда гласа разлика от управляващата партия ГЕРБ.

Според него от години насам в Пазарджик е имало истинска предизборна кампания, достъпна за всички избиратели. Въпреки това обаче голяма част от хората не са били наясно с това как точно се гласува и процентът на недействителните бюлетини е доста висок.

Благо Солов благодари на избирателите си за подкрепата, която са му оказали в изборния ден, като ги призова да не остават безучастни към вота в неделя. „Все още има шанс да спасим Пазарджик“, заяви той. След което последва обръщение към Тодор Попов,  с което той го призова да се откаже от по-нататъшно участие в изборите и „да си отиде с добро“.

При всичките срещи на Солов нито един човек не казал нещо добро за Попов. Всички били недоволни и граждани и бизнес. „Аз не случайно не закрих своята кампания, тя ще продължи докато Тодор Попов не си отиде“. След това стана ясно, че ако Попов не се откаже и не си тръгне, но бъде избран до Нова година ще има нови избори. Сетне Благо Солов призова своите избиратели да подкрепят кандидат – кмета на ГЕРБ – Найден Шопов, като се мотивира с това, че „Пазарджик се нуждае от кмет, който милее и обича града, това трябва да е местен човек. „