izbori1пс215

Надявам се през тази седмица хората да осъзнаят отговорността, че изборът им в неделя ще реши следващите четири години от бъдещето на Пазарджик, това заяви днес на пресконференция кандидатът за кмет на ГЕРБ – Найден Шопов, който ще се яви на балотаж в неделя.

Искам да се извиня, че не коментирах веднага резултата от първия тур на изборите, но изчаквах да видя крайните резултати, преди да говоря, каза още Шопов. Той благодари на всички членове и симпанизанти на ГЕРБ, които са гласували в изборния ден. На първи тур вече има избрани кметове на ГЕРБ в Брацигово, Лесичово, Панагюрище и Септември. На балотаж пък ще се явят кандидатите на партията във Велинград, Белово, Пазарджик, Пещера и Ракитово. Шопов окачестви като много добро представянето на ГЕРБ в областта.

Като основна причина за неуспеха в Пазарджик той изтъкна ниската избирателна активност и недостатъчната техническа грамотност на гласувалите. 15.6% от подадените за вота бюлетини са недействителни, заради техническа грешка допусната от избирателите.

По отношение на опонента си Тодор Попов – Найден Шопов цитира цифри от преди четири години и отминалите преди ден избори. Петдесет процента от подкрепата оказана на Попов тогава, днес липсва. Не са го подкрепили хората, които през тези четири години са били недоволни от управлението му, поясни кандидат – кметът на ГЕРБ. Той изтъкна и това, че по време на първия тур е имало масово дописване на имена в избирателните списъци на селата. това до голяма степен е променило вота на хората според него. Друг фактор, намалил избирателната активност е дългите опашки пред секциите, много хора са се отказали да гласуват заради лошата организация в СИК, смята Шопов.

Предстоят му срещи с другите кандидат – кметове, които вече отпаднаха от участие в изборите за кмет. Още преди началото на кампанията обаче между тях е имало договорка за взаимопомощ и подкрепа.

На финала той припомни и факта, че в Мирянци е избран кандидат – кметът на ГЕРб, с което е направен пробив в системата от множество селски кметове съгласни да изпълняват политиката на Тодор Попов.

Ако бъда избран за кмет ще работя с всички общински съветници, заяви Шопов. Ще бъдат подкрепяни само и единствено законни решения, които са в полза на града и общината. Вярвам, че хората ще излязат пред урните вв неделя, защото от това зависи тяхното бъдеще и бъдещето на Пазарджик. Призовавам да го направят и онези петдесет процента, които не упражниха правото си на вот миналата неделя, каза още Шопов.