Втори тур на местните избори в област Пазарджик ще бъде произведен в десет общини на областта, съобщиха от областна администрация. Около 223 000 е общият брой на бюлетините за област Пазарджик, от тях около 196 000 са за избор на кмет на община и около 26 000 за кмет на кметство.

В общините Сърница и Батак, кмет на община и кметове на кметства бяха избрани на първи тур. В общините Лесичово, Панагюрище, Септември и Брацигово, кмет на община бе избран на първи тур, в тези общини на втори тур ще се произведат избори за кмет на кметство в девет населени места –  Динката, Елшица, Варвара, Карабунар, Ковачево, Симеоновец, Розово, Козарско и Бяга. В останалите шест общини на областта – Пазарджик, Пещера, Велинград, Ракитово, Стрелча и Белово, на 1 ноември ще има втори тур на местните избори за кмет на община, а за кмет на кметство в 17 населени места – Величково, Сбор, Тополи Дол, Цар Асен, Црънча, Радилово, Алендарова, Биркова, Всемирци, Горна Биркова, Света Петка, Костандово, Дорково, Габровица, Голямо Белово, Дъбравите, Мененкьово.

По предварителни данни, втори тур на местните избори в област Пазарджик ще се произведе в 277 секционни избирателни комисии, една от тях е подвижна в община Пазарджик.

Утре /30.10.2015г./, в печатницата на БНБ в София, бюлетините ще бъдат приети от упълномощени представители на десетте ОИК, представители на Областна администрация Пазарджик, на Министерство на финансите и ще бъдат транспортирани до Пазарджик и до десетте общини под охрана на МВР.