С решение № 373-МИ Общинската избирателна комисия, остави без уважение жалба с вх. № 28-ЖС от 30.10.2015 г. от независимия кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Димитров Попов за нарушения на чл.183, ал.4 от Изборния кодекс. В нея се твърди, че в предизборен клип на кандидата за кмет на община Пазарджик Найден Шопов, излъчван по регионална телевизия „Телекабел“ и качен на фейсбук страницата му, се „накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите“.
Оплакванията са, че предизборният клип цели да компрометира другия кандидат за кмет на общината в лицето на жалбоподателя и в него са проведени директни намеци за пряка връзка между осъществяваното от него, в двата му мандата като кмет, и убийството на началника на кабинета му Татяна Стоянова, наречена негова „дясна ръка“. С това жалбоподателят твърди, че се уронват не само неговите чест и добро име като кандидат за кмет, но и честта и доброто име на човек, който вече не може да се защити, което накърнява „добрите нрави“, се казва още в решението на комисията. Веднага, след постъпване на жалбата, ОИК – Пазарджик, е изпратила писмо до „Телекабел“ с искане за предоставяне на запис от предизборния клип на кандидата за кмет Найден Шопов и за уточняване на часовете, в които се излъчва клипа, както и периодът на излъчване в календарни дни.
От решението става ясно, че при визуалното възприемане на клипа, предоставен от медията, комисията е констатирала, че оплакванията в жалбата касаят реплики на Найден Шопов, всяка от които започва и акцентира на думите „видяхме”, съдържащи се в промеждутъка от 1мин и 8 секунди до 1мин и 11секунди в клипа.
В решението на ОИК се казва още, че Шопов цитира изнесени публично обстоятелства от различни медии, в това число националната телевизия бТv, в период от време, предхождащ предизборната кампания, които медийни публикации са ноторни обстоятелства за комисията и към които Шопов няма отношение.