Председателят на Областната организация на БСП – Пазарджик, Георги Петърнейчев хвърли оставката си и призова зам. председателят на столетницата и член на Изпълнителното бюро – Янаки Стоилов да направи същото. Според Петърнейчев намесата на Стоилов и сътрудникът му Евгени Белий са довели до изборните слаби резултати в цялата област. Най-сериозна била намесата на народния представител в Пазарджик и Стрелча, по думите на присъствалите Васил Савов от средногорския град и председателят на Общинската организация в Панагюрище – Станимир Велчев.

Според Петърнейчев за първи път в историята на Областната организация някой от София си е позволил да се намеси в решенията на общинската конференция относно избора и подредбата на листите с общински съветници, а също така и при избора на кмет както това е станало в тези две организации. Васил Савов съобщи, че изборът на БСП – Стрелча за кадидат – кмет е бил на Стойно Чачов, който пост фактум бил отменен и на негово място предложен Иван Евстатиев. Пренаредена била и листата с кандидатите за общински съветници. Още преди месец тамошното ръководство на партията хвърлило оставка, а резултатът от вота определи Чачов да бъде избран, но вече от АБВ.

Кандидат – кметът на БСП в Пазарджик също бе определен от Националния съвет, а листата редена от Янаки Стоилов, припомни Петърнейчев. Според него изборите в Пещера били загубени, както и в Брацигово заради подкрепата на ДПС за ГЕРБ. Навсякъде те подкрепиха кандидатите на ГЕРБ, това стана и във Велинград, заяви Петърнейчев. Той припомни и това, че многократно е водил разговори със Стоилов, за да се направят преговори с партията на Доган, но Стоилов си бил изключил телефона.

Горчив привкус остави и присъствието на тъста на Иван Евстатиев – Борис Димитров, който се опита да зазаде въпроса – защо едва сега си подавате оставката? Тъй като не получи отговор извън залата той сподели, че най-вероятно Георги Петърнейчев ще отиде в АБВ, тъй като отдавна е в близки отношения с дясната ръка на Георги Първанов – Румен Петков.