05varev4

Церемония по встъпване в длъжност на новоизбраните общински кмет и кметове на селени места, както и общински съветници се проведе днес в препълнената пленарна зала на Община Белово. Това стана по време на тържествена сесия открита от най-възрастния съветник Борис Дангов и в присъствието на областния управител Трендафил Величков.

Удостоверенията си за избор кметът Костадин Варев и колегите му от селата, както и съветниците получиха от председателя на Общинската избирателна комисия.

05varev3

 

Предизборната кампания свърши и въпреки нашите партийни различия и интереси, пред вас сега има само една кауза и тя се нарича община Белово, каза в приветствието си към длъжностните лица и гостите на тържествената сесия – областния управител Трендафил Величков.  Както и до сега в мое лице вие ще имате личната ми помощ, както и помощта на българската държава. Пожелавам ви да бъдете горди след четири години с това, което сте постигнали. Гуубернаторът дари на кмета Костадин Варев Конституцията, както и сборник със закони касаещ местното самоуправление.

05varev5

Благодаря на всички ви за доверието, което за втори път ми гласувате, каза Костадин Варев, благодаря на жителите на общината за това, че отново повярваха в мен и ми дадоха нов четири годишен кредит на доверие. Заедно с хората от моя екип ние ще продължим да работим, за да докажем, че общината и вашето добруване са нашия приоритет и за следващите четири години. В миналия мандат ние изпълнихме шест европроекта, които бяха приети без нито една забележка. Сега очакваме да бъде отворен новият програмен период, за да внесем нови четиридесет проекта, които са разработени от нашите експерти. Очаквам от вас да бъдете коректив на моята работа, както и на работата на хората от моя екип. Никога не съм бил и няма да бъда партиен член. Аз имам една партия и тя се казва Белово, завърши словото си кметът Варев. 

05varev2

След това бе пристъпено към процедурен избор на председател на общинския съвет, като бяха дадени две предложения за Васил Савов и Георги Генов. След таен избор съветниците отредиха да бъдат ръководени през следващите четири години от Васил Савов, а негов заместник ще бъде Стойко Стефанов.