Новоизбраният кмет на Община Септември – Марин Рачев положи клетва на тържествена сесия на Общинския съвет в Септември. Това сториха още 12 кметове на кметства от Общината, както и общинските съветници.  Гости на церемонията бяха областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, служители от общинската администрация, общественици.

Най-възрастният общински съветник Георги Вергиев откри тържествената сесия. След тайно гласуване, съветниците избраха за председател на Общинския съвет Лазар Влайков от ПП ГЕРБ. За него вотът си дадоха 17 съветници, а 3-ма бяха пуснали празна бюлетина. Първото заседание на Обс-Септември завърши с избор на временна комисия за изработване на правилник за работата на ситипарламента. Тя ще работи по този проект до 11-ти ноември, за когато беше насрочено първото, вече редовно заседание на Общинския съвет. След края на сесията, в кметския кабинет стана формалното предаване на изпълнителната власт между досегашния кмет Петър Бошев и новият Марин Рачев.

IMG_8557

Символично, това стана чрез предаване на почетния знак на град Септември. След това Марин Рачев обяви, че вратата на кабинетът му ще бъде отворена за всеки един от бившите кметове на Септември. Не на шега градоначалникът Марин Рачев обяви пред присъстващите, че ще направи ремонт на кметския кабинет, но едва след като промени поне частично облика на града към по-добро.