Над 150 деца от училища в община Панагюрище са включени в партньорския проект „Образование за всички”

Осемнадесет отлични ученици от община Панагюрище получиха стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички”. Това се случи по време на церемония, състояла се в СПА хотел „Каменград” на 4 ноември 2015 година. Стипендии от Фондацията заслужиха шестима възпитаници на СОУ „Нешо Бончев” – Донка Ушева, Рада Порязова, Даниел Немски, Стиляна Караджова, Ана Задрева и Соня Огорялкова. Отличени бяха и 12 възпитаници на Професионалната гимназия по мениджмънт, индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Павел Бодуров, Пенчо Галилеев, Радослав Карбанов, Илиян Янев, Георги Лисков, Станимир Димитров, Нели Запрянова, Кристиян Домухчиев, Пламен Димов, Владислав Зубев, Василка Кирова и Маргарита Буева. Всички те са завършили миналата учебна година  с отличен успех и по-малко от пет неизвинени  отсъствия, според утвърдените изисквания за получаване на стипендия.

„Най-важното е да имате самочувствието, че растете достойни хора и да намерите мотивация да останете в родния си град Панагюрище”, заяви в приветствието си към стипендиантите Александър Чобанов – председател на Управителния съвет на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД. „Радвам се, че от година на година отличените стават все повече. Важно е да знаете, че личният Ви успех зависи от вас самите. Ние от общинското ръководство се гордеем с този проект и навсякъде получаваме само аплодисменти за нейната успешна реализация”, сподели зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова. Своята благодарност към Фондация „Асарел” споделиха и директорите на двете средни училища в общината Лушка Апостолова и Веска Барова.

Проектът „Образование за всички” бе стартиран по инициатива на „Асарел-Медет” АД в навечерието на учебната 2012/2013 г. в партньорството с общинското ръководство и всички училища в община Панагюрище. Тогава бяха осигурени безплатни учебници за 90 деца от социално слаби семейства. Учениците, подпомогнати с учебници през стартиралата на 15 септември 2015 година нова учебна година, са над 150.

Чрез „Образование за всички” вече трета година се оказва подкрепа и на още 9 социално слаби жители на общината, надхвърлили ученическата възраст, които се обучават в задочна форма на обучение в Професионалната гимназия в Панагюрище.