Клубът от септемврийското село започна организационна подготовка за срещата с „армейците”

Пет лева ще бъде цената на всички входни билети за мача от 15-тия кръг на „В” ЮФГ между Балкан(Варвара) и абсолютния лидер в класирането на групата ЦСКА. Срещата ще се състои на 15-ти ноември на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик. Още в началото на сезона ЗС на БФС съобщи, че този мач няма как да се проведе на стадиона на домакините в село Варвара поради недостатъчен капацитет на съоръжението. Със същия мотив като вариант отпадна и стадион „Локомотив” в Септември. Така варварци ще домакинства символично на столичния колос в Пазарджик. „На този етап все още не ясно от колко часа ще бъде мачът, тъй като знаете, че всички срещи на ЦСКА се предават директно по Канал 3 и ще трябва да се съобразим с програмната схема на телевизията”, разясни шефът на Балкан Васил Гешев.

„В понеделник ще отпадне и тази неизвестна, след което от фирмата Тикет про ще отпечатат входните билети за мача”, допълни Васко Гешев. Той е категоричен, че не мисли да прави гяволъци с цената на билетите и тя ще бъде еднаква и за феновете на домакините и за тези на гостите – 5 лева. „Смятам, че това е нормалната цена за един такъв мач.

Очаквам на стадион „Бенковски” да дойдат поне 5 000 зрители. Все пак поне до пролетта няма да можем да гледаме ЦСКА на живо в нашата област в официален мач”, каза още спонсорът на Балкан. В понеделник той ще има тежка среща в ОД на МВР – Пазарджик по въпроса за охраната на мача. От вътрешното министерство ще искат поне 200 полицаи да бдят за реда и охраната на срещата. За справка – домакинските мачове на Балкан се охраняват от точно 50 пъти по-малко униформени служители на МВР.

Презастраховането е основно заради феновете на ЦСКА, които се славят с буйният си характер. До момента обаче полицията не е имала сериозни проблеми с ултрасите на ЦСКА при предишните две визити на „червените” в Пазарджик срещу ФК Сарая и Чико(Бяга) през месец септември. Ако от охранителна полиция не проявят благосклонност към домакините, само за опазване на реда около и на стадион „Бенковски” от Балкан ще трябва да платят към 10 000 лева.

„Сумата е доста сериозна. Това е месечната издръжка на нашия клуб. Надявам се шефовете на МВР – Пазарджик да ни направят реверанс като на Сарая, тъй като в другия случай ще похарчим пари, които може да отидат за чисто футболните нужди на нашия клуб”, сподели очакванията си президентът на клуба от село Варвара.