Фолкдивите Димана и Емилия, както и Роси Пейчева ще се включат в благотворителен концерт за набирането на средства за трансплантация на Наско Георгиев от Пазарджик. Мъжът страда от бъбречна недостатъчност и е най-дългогодишният пациент на хемодиализа в Пазарджик. За да стигне до мечтания миг на излекуване, той трябва да се подложи на процедурата във Франция, за което са му нужни средства, които можете да дарите по следната дарителска сметка:

В банка ДСК:
BG37STSA93000022728561
STSABGSF
Атанас Георгиев

Концертът ще се състои на 23 ноември в спортна зала „Васил Левски“ в областния град. Средствата от него ще помогнат на Наско Георгиев да оцелее. Семейството спешно трябва да намери 26 000 лева, за да може той да бъде опериран през декември. Лекарите дават надежда Наско да живее още 30-40 години. До операцията остава почти месец.

Визитки 

12rosi

Росица Пейчева e родена в малкия родопски градец Лъки. Израства в семейство на баща акордеонист и певец. Майка ми също пее, така че съм взела първите си “уроци“от тях, далеч в детството си, сочи тя днес. Почва да пее пред публика още на шест години. Завършва средното си образование в родния град. Като ученичка посещава непрекъснато школа по пиано, тамбура и акордеон, учи солфеж. През 1991 г. е поканена да пее в прочутата “Виевска фолк група“. “Първоначално си мислех, че ще е за едно лято…но това мое “лято” продължи цели16 години”, казва сега тя и добавя, че тези години са били интересни и богати за нея, пълни с много труд, емоции и надежди. Но и с разочарования понякога. За тези си години казва още “Не ги забравям, знам, че от там съм тръгнала, утвърждавала съм се с времето… като глас, като име, като личност. Имала съм хубави моменти”. Росица Пейчева сбъдва и една своя мечта – приета е в Музикалната академия в Пловдив, която завършва успешно с бакълавърска степен и специалност “Педагог по музика”, а непосредствено след това завършва и магистърска степен със специалността „Арт мениджмънт”. Сега живее в Пловдив, омъжена е – майка на две деца – Мироана и Митко. Индивидуален изпълнител на известната и зад пределите на страната музикална компания „Пайнер“.

12dimana

Димитричка Костова, по-известна като Димана, е българска попфолк певица. Изпълнител в каталога на „Пайнер Мюзик“ от 2006 г. Димана е родена на 30 юли 1984 г. в гр. Добрич. Учи в СОУ „Климент Охридски“ с музикален профил, където е съученичка с поп-фолк певицата Преслава.

12emilia

Емилия е родена в семейството на Радка и Янчо Вълеви. Има сестра, която е по-голяма с три години от нея; казва се Даниела. Като малка Емилия е била палаво и буйно дете. Често е боледувала и самата тя казва, че едва ли не е израснала по болниците. На 12-годишна възраст започва да учи народно пеене при Живка Казакова и Димитър Колев. След това продължава обучението си в училището в Широка лъка. Три години по-късно младата певица се отказва, за да подпише договор с музикална компания „Пайнер“. От димитровградската компания я одобряват, въпреки че гласът ѝ е необработен. Междувременно Емилия продължава обучението си в музикална паралелка в Димитровград и завършва през 2000 г.

На 11 май 2008 г. ражда първородния си син – Иван