Традиционният Коледен базар, който се провежда от дванадесет години насам ще се състои на 9,10 и 11 декември обявиха днес от Движение на българските майки – звено Пазарджик.
От 9 до 19ч., във фоайе на Младежки дом ще можете да се насладите и закупите ръчно изработени сувенири, изпратени от цялата страна. На 10-ти декември, от 18ч. ще се проведе и празничен Коледен концерт. Входът за него ще бъде свободен. В него ще вземат участие – клубове към Младежки Дом-Пазарджик; НУ „Васил Левски“; ЦДГ „Пролет“, деца настанени за отглеждане в ЦНСТ „Жулевия Дом“ и ЦНСТ  за деца – с.Лесичово. Водеща ще бъде актрисата Людмила Митева.

КАУЗАТА
Акцентът за изразходването на събраните средствата от базара, ще бъде насочен към подпомагане на деца в неравностойно положение, настанени за отглеждане в Институции, от Област Пазарджик.
Надяваме се да подкрепите идеята ни за стимулиране на талантливи деца от институции, приемни деца от Община Пазарджик, чрез насочване към необходимите образователни курсове, извънкласни занимания като спорт, образователни курсове, както и стипендии за отличен успех.
Традиционно, част от събраните средства ще бъдат насочени към успешното продължаване на проектите на ДБМ-Пазарджик, а именно:

Програма „Стъпка Напред” – присъждане на стипендии на деца, лишени от родителска грижа, с отличен успех или талант, настанени за отглеждане в КСУДС гр.Брацигово за 6-та поредна учебна година;

Програма „Работилница за усмивки“ – ежемесечни работилници за приложни изкуства, за децата настанени в ЦНСТ 1 и 2 Лесичово, както и ФСУ „Жулевия Дом“.

Програма „ПРИЕМИ МЕ – всяко дете у дома, не в дом!” – подпомагане на приемни деца от Община Пазарджик.

Целта на всеки наш Благотворителен базар, освен набирането на средства, е както да призовем чувството за отговорност и състрадателност на пазарджишката общественост, така и да заздравим положените основи на благотворителност и взаимопомощ като част от управлението на Община Пазарджик. Да пробудим и призовем към съпричастност и толерантност към „ничиите” деца.

И тази година за вашите деца ще има организиран детски кът, от нашите партньори от Детска театрална къща „ПЛАСТИЛИН“, за да можете на спокойствие да се насладите на изложените ръчно сътворени сувенири, допълниха дамите от Движение на българските майки.