12slavi

Над хиляда души от областта са положили параф под подписката в подкрепа на предложения от Слави Трифонов и екипът му референдум за промяна на политическата система.  Представители на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“ внесоха в Народното събрание Уведомление за започване на подписка за свикване на национален референдум преди два дни.

Събирането на подписи стартира на 10 ноември, а до 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 подписа.

В Инициативния комитет под номер едно е името на самия Слави Трифонов (Станислав Тодоров Трифонов), последван от екипа сценаристи на телевизионното шоу.

Въпросите, които се предлагат за референдума са:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Централният пункт за събиране на подписи в Пазарджик се намира на пл. „Константин Величков“, ето и останалите места където можете да подкрепите инициативата:

ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК

Пазарджик:

– ул. „Цар Шишман“ 2, ет. 2 (Дом на науката и техниката) – приемна на Гражданско движение „ДНЕС“ (постоянен пункт)

– ул. „Пейо Яворов“ 10 – офис на сдружение „2002 надежди“ (постоянен пункт)

Велинград: бул. Съединение 60 А – магазин за цветя и сувенири (постоянен пункт)

Белово: ЖП гара – кафе-ресторант (постоянен пункт)

Лесичово: ул. „Братя Дарджикови“ 20 – магазин за хранителни стоки (постоянен пункт)