Скъпи сънародници,

Аз, Георги Иванов – диригент на Детски народен хор „Песнопойче” при Народно читалище „Христо Ботев-1897” – град Пазарджик и всички деца от състава, се обръщаме с огромна молба за помощ към всички Вас!
Започваме новия творчески сезон без красивите и пъстри народни носии, които ни бяха отдадени за ползване от Общински детски комплекс – Пазарджик, където се помещавахме до средата на месец август тази година.
За наша огромна радост, получихме подкрепа от Народно читалище „Христо Ботев – 1897г.”, чието ръководство ни предостави уютна зала за осъществяване на репетиционната дейност.
Детски народен хор „Песнопойче” е създаден на 01.10.2009г. В детския хор участват 52 деца, момичета и момчета на възраст между 4 и 17 години. Изпълнителите са разделени в две групи – концертна и подготвителна.
Диригент на Детски народен хор „Песнопойче” е Георги Иванов – възпитаник на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, в специалностите Етномузикознание, Дирижиране и Музикална педагогика.
Репертоарът обхваща всички музикално-фолклорни диалекти на България, като превес заемат песните от Пазарджишкия край. Репертоарът на хора включва автентични български фолклорни песни и хорови обработки на български композитори, след които: Филип Кутев, Кирил Стефанов, Стефан Кънев, Цветанка Варимезова, Стефан Драгостинов, Стефан Мутафчиев и др.
Имаме огромно желание да участваме активно в културните прояви в града ни, в страната, а защо не и извън пределите на България! Към настоящия момент получаваме десетки покани за концерти и конкурси, които няма да можем да осъществим, поради липсата на сценично облекло.
Молим всички, които имат финансова възможност и желание да ни помогнат, който с колкото може, за да имаме отново народни носии и щастието да грейне по детските лица, да продължим да съхраняваме и опазваме българския песенен фолклор и да носим гордо славата на родния ни град и България!

За връзка с нас:
Георги Иванов – диригент, телефон: 0894945835
e-mail: choirbg@gmail.com
Дарения може да изпращате по сметката: ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД клон ПАЗАРДЖИК IBAN: BG51UBBS80021087334420 BIG: UBBS BGSF
за Детски народен хор „Песнопойче”
Paypal: choirbg@gmail.com
С ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ
И НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ!
ГЕОРГИ ИВАНОВ – ДИРИГЕНТ НА ДЕТСКИ НАРОДЕН ХОР „ПЕСНОПОЙЧЕ”