НАП организира лотария с касови бележки, в която се печелят телефони, телевизори и автомобил, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. Целта на играта е да насърчи гражданите да изискват касови бележки от продавачите.
НАП ще подарява по един смартфон седмично, по един телевизор на месец и веднъж годишно – лек автомобил. Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20 декември в предаване на БНТ. В играта е участва с всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември.

Броят на касовите бележки, с които играят участниците, е неограничен, допълват от НАП. От приходната администрация подчертават, че освен в играта за награди, касовата бележка помага и за по-добрия контрол на разходите и баланса на финансите, както и за връщане на стоката, в случай на рекламация. С касовите бележки се извършва и по-добър контрол върху плащането на данъците от страна на търговците. Механизмът на лотарията предвижда еднократно създаване на профил в сайта kasovbon.bg. където могат да се прочетат и всички правила за участие.