Трети ден продължава протестът на пазарджиклии, които искат отмяна на цената на винетките. В нарочна декларация те поставят своите искания, а тя ще бъде изпратена ведно с насъбраните подписи на протестиращите до всички институции, в чийто правомощия е да отменят влизането в сила на новата стойност на стикерите.

Втори ден пътят към Пловдив е огласен от музика, която вдига тонуса на протестиращите, а полицията оказва пълно съдействие, за да се избегнат натрупванията на автомобили по централните артерии на града водещи към Пловдив. Както и в първия ден, водачите стигат до съседния областен град през Огняново. Утре е последния ден, в който желаещите могат да положат подписа си под исканията на протестиращите.

Не се изненадвайте, ако чуете надути клаксони в 19 ч. Това са колите на отиващите си протестиращи. Така те се опитват да привлекат вниманието на колкото може повече хора към своите действия. Припомняме, че първата протестна за Пазарджик вечер бе във вторник, когато недоволни имаше и в Пловдив. Там обаче се събраха едва тридесет човека, а протестиращите от Бургас бяха получили разрешение да проведат митинга си по пътя за Слънчев бряг. Засега нашият град отбелязва най-голяма активност и постоянство при провеждане на протестните действия. За 28 ноември е насрочен голям национален протест в столицата.