Международната хакерска група Анонимните се добра до данни за планирани за неделя атентати в САЩ, Индонезия, Италия, Ливан и отново в Париж, предаде БГНЕС. Мишена на кървавите удари са основно места за масови прояви с очаквано присъствие на хиляди участници. В Атланта, щата Джорджия, целта на джихадистите от ДАЕШ /Ислямска държава/ са световните демонстрации по борба в арена „Филипс“, твърдят Анонимните в свое изявление, пише БГНЕС.

Масова демонстрация на феминистките в Париж, салон за игри, Рим и други градове, които се готвят за Рождество Христово, концертът на американската хеви-метъл банда „Five Finger Death Puch“ в Индонезия, както и университетът Holy Spirit в Ливан са целите на джихадистите. Анонимните съобщиха, че са предали данните от разкритията си на заинтересованите страни и на експерти.

Те предупреждават за отмяна на всякакви масови прояви, тъй като целите на ДАЕШ са по целия свят. Ново видео-послание, разпространено в събота от ДЕАШ, съдържа тежки заплахи и гневни обвинения спрямо управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/. Конкретна мишена е президентът Реджеп Ердоган, а видеозаписът показва защо – заради срещите му с президента на САЩ Барак Обама, с руския държавен глава Владимир Путин, с бившия лидер на Иран Махмуд Ахмадинеджад и с водача на световната католическа общност Папа Франциск. Пропагандното видео прави впечатление с високото качество на продукцията, както и с усмихнатите лица на бойците, които се включват от Турция на турски и кюрдски езици. То съдържа и аудио-запис на гласа на основателя на светска Турция Кемал Ататюрк, който е прекъсван от грозните нападки на главния оратор във видеото.