Екипи на Пожарната вчера са отстранявали паднали дървета от пътя Пазарджик-Пловдив, пътя между селата Лесичово и Калугерово, Велинград-Ракитово, на улици във Велинград, в района на летовището „Свети Константин”, на пътя Батак-Доспат.

Скъсан проводник от високоволтово трасе е станал причина за възникване на пожар в местност край Батак. За потушаването му били ангажирани два противопожарни автомобила от РСПБЗН-Батак с 11 огнеборци, 15 служители на местното горско стопанство и 10 членове на ловно-рибарското дружество в родопския град. Със задружни усилия огънят бил локализиран и потушен около 16.00ч. Унищожена е около 3 декара борова гора, но са спасени голям горски масив и намиращи се наблизо девет сгради.

Четири са сигналите за възникнали инциденти в жилища и частни имоти. Около 16.00ч. екипи огнеборци с два противопожарни автомобила реагирали на сигнал за пожар в къща, собственост на мъж от пазарджишкото село Априлци. Причината довела до лумването на огъня била оставена без надзор печка на твърдо гориво. За радост щетите са минимални, няма пострадали хора.

Неизгасена цигара и неизправност във вентилатор са в основата за пожари в къщите на двама мъже от Пещера. Унищожени са покрвни конструкции, опушени са стени и прозорци.  Късо съединение в електрическата инсталация пък подпалило стопанска постройка в Септември. Около 35 кв.метра са унищожени в резултат на това. 19 са случаите на запалени сухи треви, стърнища и отпадъци, при което също се е наложила намесата на пожарникарите в целия регион.