Два юбилейни концерта, по повод на шестдесет годишнината си, ще има Илия Ангелов. Той ще развълнува публиката заедно с приятелите си от „Диана Експрес“. Първият концерт ще бъде на 11 декември в спортна зала „Васил Левски“ – Пазарджик, а вторият на 14 декември в зала 1 на НДК – София. За да подкрепят своя колега на сцената ще видим и Милица Божилова, Нели Солакова и Таня Бойчева.

Билетите за концерта вече се продават на касата на залата, а он-лайн можете да ги поръчате и платите на tiketportal.bg. Стойността на билетите е 10 и 12 лв.

Илия Ангелов навърши шестдесет години на 23 септември. Първоначално идеята му бе концертът да бъде в Пазарджик през октомври, но поради ред причини датата бе променена.

Илия Ангелов е един от най – утвърдените поп – рок изпълнители. Пърият професионален запис реализира в далечната 1974г. в студиото на БНР с групата си „Траки“. От 1981 г. е вокален солист на легендарната българска група „Диана експрес“. Изпял е най – големите й хитове: „Молитва за дъжд“, „Северина“, „Есен“, „Блус за двама“, „Наследство“, „Душа“, „Утре“ и др. Записва албумите “Молитва за дъжд“, „Златна ябълка“ и „Диана експрес 5“.

През 1995 г. печели голямата награда на „Златния орфей“ с авторската си песен „Ключ от чужда стая“.  През 2001 г. печели първа награда на пролетния конкурс по БНР „Златна пролет“ с авторската си песен „Вярвам“. През годините е печелил и много други награди. До сега има издадени три авторски албума и предстои издаването на четвърти.

В първата част ще чуетe песни от самостоятелните албуми на Илия Ангелов със сборна формация. Във втората част ще вземат участие Кристина и Михаил Белчеви, дует Ритон, Милица Божинова и Таня Бойчева, написала текстовете на две от песните печелили награди.

Концертът ще завърши с изпълнения на най – популярните песни на  група „Диана експрес“. Концертът на 11- ти декември 2015г. в спортна зала „Васил Левски“ – гр. Пазарджик по случай неговата шейсетгодишен юбилей. В първата част ще чуета песни от самостоятелните албуми на Илия Ангелов със сборна формация. Във втората част ще вземат участие  Милица Божинова, Нели Солакова и Таня Бойчева, написала текстовете на две от песните печелили награди. Концертът ще завърши с изпълнения на най – популярните песни на  група „Диана експрес“.