27izlojba

Валентина Банева

 

Самостоятелна изложба ще открие тази вечер художничката Валентина Банева, това ще се случи в частна галерия „Бекс“, която се намира на ул.“Завоя на Черна“№13. Откриването ще бъде в 18 часа, а посетителите ще видят над тридесет платна на художничката. 

През лятото тя показа своето творчество и в Бошуля, като на практика доказа, че изкуството има почитатели навсякъде. Тамошната публика бе очарована от платната на Валентина, а знаменитата фраза на земляка ни Иван Динков, че „няма духовна провинция“ получи поредното си потвърждение.

В Пазарджик завърших МГ“К.Величков“, после продължих образованието си в ИМЕ – гр. Пловдив, но още като дете се увличах по рисуването, разказва Валентина Банева. тя е майка на дъщеря на 24г. и син на 12г. Моите деца и изкуството осмислят живота ми, споделя художничката.

Тя има две годишна практика в ателието на Маргарита Иванова, където е изучила техниката на керамиката.  След това взех първото платно и до днес не съм спирала да рисувам, надявам се и занапред да продължавам все така-изкуството показва величието на човешкия дух и докато съм здрава няма да спра, доверява Валя Банева.