Каним ви на емоционална среща с домакините от Украйна на Мулти Култи Китчън: Със сърцето на Украйна, съобщиха координаторките на Сдружение „Съюз за независимо творческо общуване“ – Инна Церовска и  Дани Коцева.

Ще опитаме традиционни украински ястия, ще разберем интересни факти за украинската история, култура и съвременни ярки представители на изкуството с акцент върху киното.
Ще чуем изпълнения на живо на украински фолклорни песни. Събитието ще се състои в четврътък – 3 декември, от 19 ч. в Театрална къща „Пластилин“ на ул. „Асен Златарев“ 26, ет. 1 в Пазарджик. Вход в кутия за дарение: 6 лв.

Моделът „Мулти култи китчън” е разработен от Сдружение „Мулти култи колектив” през 2011 г. в подкрепа на интеграцията на чужденците в България. Екипът кани представители на конкретна държава/общност да бъдат домакини на тематични културно-кулинарни събития, които включват дегустация на традиционни храни и напитки, разкази от първо лице за родната страна, демонстрация на традиционни дрехи, музика, танци, видео, организиране на различни работилници и т.н. В София домакини на „Мулти култи китчън” са били чужденци от всички континенти, а гости – стотици усмихнати българи. Инициативата е обявена за „добра практика” от Европейската комисия и от есента на 2015 г. се провежда в още 6 български града.

Сдружение “Съюз за независимо творческо общуване“ е младежка организация, създадена през 1997 г., с дейност в България.

Мисия на организацията е да организира свободни неформални творчески и образователни програми, курсове и семинари в България и чужбина, в различни сфери  на  изкуството и обществения живот, предназначени за млади хора.