Кадастрална карта, съобразена с всички нови изисквания на времето и потребностите на хората, фирмите и учрежденията ще изработи в най-скоро време Община Септември. Това съобщи кметът на Община Септември Марин Рачев. „Мероприятията свързани с това са трудоемки и не малко скъпи, но ще бъдат направени в интерес на по-добрата и качествена работа и по-бързото обслужване на населението”, категоричен е общинският кмет.

На същото мнение е и инж. Явор Митев, който съвсем скоро ще оглави дирекция „Строителство” в общинската администрация. „Колегите от отдел ТСУ в Община Септември работят при много трудни условия и с архаични пособия, които са от миналия век. Някои от картите им са станали буквално на парчета, което е жалко и тъжно. Затова най-скоро ще започнем изработването на цифрова кадастрална карта.

След като тя стане факт това ще ни позволи да разгърнем в пъти нашата работа, както по обслужване на населението и фирмите, така и при изработването на проекти по европейските програми”, заяви инж. Митев. Той разкри, ще първите стъпки за изработването на електронния кадастър ще бъдат геодезическите измервания и анкетирането на собствениците на недвижимите имоти.

„В интерес на всеки собственик е да съдейства и следи за правилното отразяване на неговата недвижима собственост в новосъздадената кадастрална карта. За целта в закона са предвидени срокове за безплатно отстраняване на грешки и пропуски”, разясни още инж. Явор Митев.

Рокада

Нов главен архитект има от няколко дни Община Септември, съобщиха от пресслужбата на администрацията. Мястото на освободения Атанас Васев зае арх. Петко Проданов. Той е 37 годишен. Женен с две деца. Досега е работил в район Пазарджик.