На стадиона в село Варвара местния Балкан отстъпи с 1-2 на третия в класирането Сливнишки герой(Сливница) в последния си мач от есенния полусезон на „В” ЮФГ. Срещата се игра при много неприятно за футбол време – ниски градуси и студен вятър, който още повече затрудни 22-мата на терена.

Гостите започнаха по-добре срещата и в средата на първата част поведоха чрез попадение на Мариан Хаджиев. Варварци обаче не се примириха със статуковото и на свой ред отвърнаха на удара. В края на полувремето Георги Василев изравни с хубав удар от десетина метра. През втората част играта беше напълно равностойна.

Пет минути преди края на редовното време Героя стигна до победния гол. Автор на попадението стана Светослав Диков, който след центриране от фланга отметна с глава топката в далечния ъгъл на вратаря Милен Петракиев. В минутите до края на срещата домакините опитаха да стигнат до ново изравняване, но удариха на камък. След края на мача варварци изразиха претенциите си към главния съдия от София Петър Григоров. Според тях в няколко случая от двубоя той е показал двоен аршин и е спестил картони за играчи на Героя.

В средата на втората част Григоров подмина и много дискусионна ситуация в пеналта на гостите при единоборство на Атанас Трендафилов с бранител на Героя. Всички очакваха реферът да отсъди дузпа за Балкан, но той остана безмълвен. Загубата от Героя остави септемврийци в долния етаж от таблицата за временното класиране. Според шефът на клуба Васил Гешев по време на зимната пауза трябва да се привлекат най-малко петима нови играчи за да се стабилизира отборът.

„Наистина за първи път ще зимуваме на това неприятно за всеки отбор предпоследно място. Надявам се да проведем качествена селекция и да направим добра зимна подготовка за да се измъкнем от блатото. Причините за тези резултати и това класиране бяха заложени още през лятото, когато ни напуснаха няколко основни футболисти. За съжаление не успяхме да вземем достатъчно техни заместници, а някои от новите изневериха”, заяви след последния официален мач на своите спонсорът на Балкан. Васил Гешев призна, че няма как да бъде доволен от фактът, че отборът му има само една победа от 17 мача, но допълни, че ще сподели мнението си за затова най-напред пред футболистите и треньорът Крум Кантарев.