10-те най-добри спортисти на Пазарджик за 2015-та година бяха избрани от представители на десет медии в града. В комисията по избора участваха журналистите Димитър Комсийски (Пазарджишка Марица), Любомир Илков(24 часа), Стефка Венчева(pzdnes.com), Стефан Божилов (pa-media), Тодор Гроздев (в-к Знаме), Мариана Димитрова (Телекабел ТВ), Стоян Стоянов (pa1.bg), Елена Станоева (pz-info.com), Милен Петков (pzsport.info) и Валентин Ненков от онлайн изданието Виделина.Резултатите от гласуването им ще станат ясни при награждаването на най-добрите спортисти на 8-ми декември, напомниха организаторите на събитието.

В анкетата на журналистите право на участие имат само спортисти, състезаващи се за клубове на територията на общината. Тази година номинации подадоха 14 клуба, а бройката на предложенията беше точно 26. И този път сред номинираните нямаше представител на колективните спортове. Членовете на комисията не изпитваха сериозни колебания при избора си на топ 10 и направиха своя вот в рамките на десетина минути.

Изборът на журналистите чрез попълнените от тях анкетни карти беше запечатан в пликове и ще остане в тайна до 8 декември. Тогава на специално тържество кметът Тодор Попов ще награди 10-те най-добри спортисти на Пазарджик за 2015-та година с плакети и парични премии.