Тамплиерите от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ в Пазарджик стартират традиционната си вече кампания „Да бъдем хора“. Благотворителната инициатива се провежда за пети пореден път на територията на областта, тя има за цел да ни направи съпричастни към проблемите на хората, които няма как да посрещнат празниците подобаващо, съобщи днес канцлерът на командерията Емил Неделчев.

По време на тази кампания, която започва в навечерието на светлите Рождественски празници и ще приключи преди Великден, ние приканваме гражданите на Пазарджик и областта да направят дарение на дрехи и учебници за ученици до 18 годишна възраст, книги и пакетирани хранителни продукти за всички възрасти, като сме осигурили място, където те да бъдат оставяни.

01margarita

Собственичката на „Арт Форум“ художничката Маргарита Иванова

 

Както и в предишни години адресите са два – в галерия „Арт форум“, тя се намира на бул. „България“ в Пазарджик и Обществената пералня, която се намира на ул. „Константин Величков“ 97. Също така на разположение са и тел. 0878 86 97 82 и 0878 86 97 89. Гражданите могат да ни позвънят и ние ще отидем на място да вземем дарението, ако те не са в състояние или нямат време да го направят сами. Същите телефони могат да бъдат използвани за контакт с нас от страна на социално слаби лица и семейства, които не фигурират в списъците на БЧК, подчерта галеристката и художничка Маргарита Иванова.

Ние и през миналите години сме използвали помощта на БЧК и „Социално подпомагане“, търсим хора според техните регистри. Най-често сме дарявали социални домове, но и индивидуални лица. Със сигурност те се нуждаят от помощ и подкрепа.

Ако до Коледа успеем да съберем достатъчно дарения, ще ги връчим преди празника, а след това ще продължим като събираме за следващо дарение преди Великден.  Дамите и рицарите от ордена канят всички, които желаят да бъдат съпричастни към идеята им, да се присъединят като дарят книги, учебници, дрехи и пакетирани хранителни продукти. Благодарим за медийното партньорство на „Телекабел“ и останалите местни медии, които подкрепят нашето начинание и пожелаваме на всички една далеч по-успешна 2016 г.

01tamplieri (3)