Гласувайте за един от седемнадесетте участника в съревнованието за „Най- патриотичен дом на територията на община Септември“, като влезете в събитието и харесате снимките, които са ви направили впечатление, призова инициаторът на конкурса Кузо Божинов. В продължение на един месец във фейсбук страницата на надпреварата намериха място представители на различни населени места и общкинският град.

За всеки дом може да гласувате, като харесате негова снимка до 14 часа на 14 Декември 2015г. Най – патриотичният дом ще бъде определен по следните показатели:
1. Чрез гласуване, като се харесват качените снимки на участника до 14 часа на 14 декември 2015г. Съобразно броя на получените гласове: до 5 точки.
2. Наличие на патриотични символи /знамена, портрети на видни личности и други предмети свързани с възхода и историята на българския народ/ до 3 точки.
3. Наличие на българска литература /съобразно бройките:от 50 до 500 бр.,от 500 до 1000 бр. и от 1000 и повече бр./ до 3 точки.
4. Наличие на деца до 16г. /Съобразно броя на децата: 1 дете, 2 деца и 3 и повече/ до 3 точки.
5. Наличие на постоянно поставено на видно място и на открито българско знаме /на пилон или стойка/ 1 точка.
6. Битово оформление на дома: 1 точка.
7. Общественост или историческа обвързаност /Участие на живеещите в дома в обществени мероприятия или историческа обвързаност на дома или на рода/ 1 точка.
8. Наличие на православни символи 1 точка.
9. Наличие на декоративно оформление, цветя 1 точка.
10. Познание и почитане на родовата памет /родословно дърво, родова книга/ 1 точка.

Пределен брой точки: 20

Всеки кандидат ще бъде посетен от комисия, която да извърши оценяването.

За повече информация обръщайте се към Председателя на ВМРО в град Септември- Кузо Божинов на телефон: 0887/806955

Кои са финалистите, както и правилата на конкурса ще откриете – ТУК