Областният управител Трендафил Величков предложи кметовете на Пазарджик – Тодор Попов, Панагюрище – Никола Белишки и Батак – Петър Паунов за членове на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

 Решението бе взето на днешното заседание на Областния съвет за развитие на област Пазарджик, на което присъстваха зам. областният управител Стефан Мирев, кметовете на общини, представители на всички общински съвети, сдружения на работодатели и синдикати. Кметовете на трите общини ще представляват общините от област Пазарджик в Регионалния съвет за развитие на Южен централен район за следващите четири години.

            Работна група към Областния съвет ще следи и подпомага етапите при реализацията на проекта за Високопланински спортно-туристически комплекс „ Сютка”. В групата са включени кметовете на общините Батак, Ракитово и Велинград и експерти от областната и общински администрации.

Сред темите на провелото се заседание бяха и проблемите на ВиК сектора, предстоящата реформа и финансирането на проекти по ОП „Околна среда” и Програмата за развитие на селските райони. Домакин на следващото заседание на Областния съвет за развитие ще бъде кметът на община Септември.

На 15 и 16 декември в град Панагюрище ще се проведе последното за тази година заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, под председателството на областния управител на Пазарджик и с участието на новоизбраните представители от област Пазарджик.