На днешния ден преди 23 години Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания. Днешния ден задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека, неговата индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането му. По този повод искам да поздравя жителите в община Лесичово, които припознават днешния ден като свой празник, потребителите в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Света Петка“ в село Щърково и да им пожелая крепко здраве, усмивките никога да не слизат от лицата им, да са все така гостоприемни и отворени към света.

На хората, които полагат грижи за тях желая много щастие и подкрепа в благородното дело на вашата професия. Приятели, познати и непознати, които се сещат за Дома и хората в нужда не само по празниците, бъдете благословени и продължавайте да радвате хората.

03dom-lesichovo

* Снимки – Столичните актьори Ернестина Шинова, Руслан Мъйнов и Влади Карамфилов са приятели на дома, заедно с тях гостува и режисьорът Андрей Слабаков.