05inetki

Всевъзможни над десет годишни автомобили с огромни надписи Порше, участват в днешния протест срещу цената на винетките в Пазарджик. Подкрепа на идеята ще пристигне и от Пловдив, където също има ентусиасти желаещи да подкрепят бунта срещу винетните стикери. Този път ще направим автошествие през целия град и отново ще блокираме движението на пътя към Пловдив. Идеята да блокираме магистралата не срещна одобрението на всички, но не е изключено да го направим. Против се обявиха хора, които са на мнение, че по този начин пречим единствено на хората, които са решили да отидат някъде със семействата си, но въпросът е, че те също са потърпевши от увеличението.

Според протестиращите е недопустимо винетният стикер да поскъпне с близо 50% от 67 на 97 лева.

Недоволните смятат, че това поскъпване е неоснователно, защото доходите на българина са ниски, както и заради окаяното състояние на второкласните и третокласни пътища в страната. Протестиращите изчисляват, че поскъпне ли винетката, неминуемо ще се увеличат и цените на основните хранителни продукти, както и на основните услуги.

Ще поскъпне и цената на билетите в междуградския транспорт, както и в градския, тъй като цената на винетките за автобусите също скача от догодина.

Вижте и призивът на протестиращите:

Ако си замълчим – това означава, че се предаваме!
Протест- блокада-шествие-блокада
13:00-14:00 Сборен пункт на паркинга на „БИТАКА“
14:00 По
тегляме към АМ „Тракия“ 14:30-15:30 ч Блокада на АМ „Тракия“ 15:30 -17:30 автошествие из Пазарджик с маршрут:
Бул.“Г. 
 

Бенковски“-до кръговото на х-л Елбрус-ул.“Ген.Гурко“-бул.“България“-кръговото на Билла-ул.“Любен Боянов“-бул.“Христо Ботев“ до светофара за полицейското училище-бул.“Г.Бенковски“- кръговото на х-л Елбрус- ул.“Пловдивска“ до кръговото на OMV.
17:30 БЛОКАДА на кръговото движение на OMV
БЛОКАДА на кръговото на OMV