За първи път в страната ни Пазарджик ще бъде домакин на Балканско пръвенство по ММА за всички възрасти и категории, то ще се проведе на 18 и 19 декември в спортна зала „Васил Левски“. Това обяви днес пред журналисти председателят на Българската и Балканската Федерация по ММА Станислав Недков. Събитието се организира с подкрепата на община Пазарджик,  като участието си са заявили около 120 състезатели от 7 държави.
Състезанията са насрочени за 19 -ти декември и за първи път в един ден ще са събрани аматьорско състезание и професионална гала. Тя ще включва, освен финалите при мъжете, и професионални срещи на изтъкнати бойци, уточни Недков.
Той добави, че средствата от продажбата на билети за мъжките двубои, които ще са на цена от 5 лв., ще бъдат дарени за скъпоструващо лечение на две момичета от Пазарджик- Диана Поибренска и Славянка Нетова. За останалите срещи входът е свободен.
Очаква се да присъстват Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Световната Федерация по ММА – IMMAF Керит Браун и и вицепрезидентаът Балканската Федерация Орхан Озакти.
Първенственството е от голямо значение, защото България е дала заявка да бъде домакин на Световното по ММА през 2017 г., каза Станислав Недков.