Георги Гинин от колоездачен клуб „Печенеги“ бе избран за Спортист на 2015 г. Това бе оповестено снощи на специална церемония, която се състоя  ресторант „Фемили“ в Пазарджик.

Вечерта на спортиста започна със запомнящо се изпълнение на танцьорите от „Детство“, които представиха танц с изключително забавна хореография. Да почетат събитието бяха дошли кметът на Пазарджик – Тодор Попов, Димитрия Церова, Иван Симеонов, общинските съвтници Георги Георгиев, Борис Димитров, Георги Гатев, Цанко Бангьозов, Лазар Попов, както и изтъкнатите пазарджишки спортисти – Георги Бояджиев, Димитър Шикин, Иван Терзиев, Васко Кънев, Тодор Герджиков, както и много родители на номинираните за званието Спортист на годината.

Първи пред гостите се изправи кметът ан Пазарджик – Тодор Попов, за да поздрави присъстващите. „Балът е традиция, с която засвидетелстваме своето уважение към различните видове спорт и богатата палитра от постиженията ви, каза градоначалникът.Ще сее опитаме да върнем нашия град на позициите, които преди години той имаше в областта на волейбола и футбола, каза още той. Отчитаме като грешка факта, че не сме направили нужното, за да вървим напред, но всичко е поправимо. Отворен съм и за други спортни проекти, стига те да имат ясна обосновка и да съм сигурен, че зад тях ще застанат сериозни хора.

Зад вашите постижеия стои личният ви труд, трудът на вашие треньори и сериозната подкрепа на вашите родители. Не го забравяйте, както и това, че вие вече сте спечелили най-важната битка. Битката със самите себе си, каза Попов.

DSCF4614

Последва изпълнение на младите танцьори Иво и Вики от „Импулс“, а след това бяха връчени малките награди.

Първи от бъдещите надежди на Пазарджик бе поканен да вземе наградата си – Атанас Лазаров от „Печенеги“DSCF4622

Последва го Владимир Григоров от „Торнадо“, а след това Гергана Павлова, тренираща бадминтон.

DSCF4623

Своите благодарности към треньор и родители поднесе и Гергана Синапова от „Диляна Прима“.

DSCF4626

Присъстващите аплодираха сетне Иво Тодоров и Виктория Александрова от „Импулс“.

DSCF4629

Мариян Палев от „Кодокан“ благодари на своя сенсей.

DSCF4633

След него на сцената бе поканен и получи наградата си от кмета Тодор Попов – Маурисио Папазов от „Шампион“

DSCF4637

Последва го Стоян Кинов.

DSCF4639

Беше ред на Стефан Костов от „Делфин“.

DSCF4641

А най-речовита се оказа малката Цвети – Йоана Пенчева, от „Диляна – Пазарджик“, която поднесе своите благодарности на треньори, родители и приятели.

DSCF4646

За високи спортни резултати с отличие си тръгна и осемнадесет годишният Иван мирянков от Математическата гимназия в Пазарджик, заради успешния турнир по „Стронгмен“.

DSCF4648

За спортен героизъм пък бе отличен Тихомир Трифонов, който спечели награда на турнира по канадска борба за хора с увреждания.

DSCF4650

Отново на сцената бяха поканени Иво и Вики, които представиха поредния си зашеметяващ танц.

След това водещият на вечерта спортният журналист Димитър Комсийски пристъпи към същинската част на церемонията. Най-напред бе представен десетият от Топ – 10 – Христо Ангелиев от СК“Стрелец“, девети е Павел рабаджийски от СК“Хебър“, а осми в класацията е Горан Козарев от СК“Кодокан“.

Седми е петобоецът Йордан Гюров, от СК“Шампион“.

DSCF4655

На шесто място от журито съставено от журналисти от местните електронни и печатни медии, бе класиран Янислав Петков от СК“Хебър“

DSCF4659

Пети е колоездачът Станислав Киров от СК“Печенеги“.

DSCF4660

На четвърта позиция бе класирана единствената дама от десетте най-добри – Кристина Асенова от „Диляна“

DSCF4664

Трети по пътя към върха е Петър Асенов от боксовия клуб „Тракиец“.

DSCF4668

На крачка от победителя пък остана Иван Иванов от СК“Торнадо“.

DSCF4674

Както вече стана ясно пръв в класацията е Георги Гинин. На сцената бе поканен и неговия треньор Людмил Киров, който също получи награда за отличната работа през годината.

DSCF4681

Обща снимка за спомен, с огромната торта сложи финал на церемонията.

DSCF4684