Кметът на Община Пещера Николай Зайчев ще вземе участие в Дискусионен форум „Общините през програмен период 2014-2020“, който ще се проведе на 11 и 12 декември в столицата, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

„Програмен период 2014 – 2020 – стари и нови предизвикателства“ е тема по която ще говори Томислав Дончев – заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика и Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на Националното Сдружение на Общините в Р. България (НСОРБ).

Във Форумът ще вземат участие Румяна Бъчварова – заместник – министър председател по коалиционната  политика и министър на вътрешните работи. В дискусията ще вземат участие Ивайло Калфин – заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика, Жан-Клод Фрекон – президент на Конгреса на местните и регионални власт и Найден Зеленогорски – председател на комисията по регионална политика,  благоустройство и местно самоуправление в 43 Народно събрание.

Събитието ще почетат с присъствието си Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, Ивелина Василева – министър на околната среда и водите, както и Десислава Танева – министър на земеделието и храните.