10elementi

Пълен площад, много настроение и накрая блестящи коледни светлини белязаха 10-ти декември в Пещера. Преди кулминацията на вечерта –запалването на елхата, талантливите деца на Пещера – пеещи и танцуващи в ансамбъл „Славейче”  вокална група „Звездици”и етно формацията създадоха невероятна атмосфера в центъра на града. След тях на сцената с бурни аплодисменти бяха посрещнати дядо Коледа и Снежанка, които обещаха подаръци на децата, които са слушали през цялата година. После пред пещерци застана и кметът Николай Зайчев, който каза:

„Винаги съм имал някаква идея как трябва да изглежда Пещера по Коледа и Нова година, за да има настроение за всички нас. Мисля, че тази вечер се доближава до това, за което си мечтая. Силно се надявам, че когато след малко елхата и украсата наоколо светнат ще започне по-светъл и ярък период в нашия живот, в нашия град. Предстоят ни много хубави, празнични дни, време за семейството и дома. Пожелавам ви да бъдете заедно с любимите си хора, да правите любимите си неща. И най-вече бъдете добри!”

10leo-igrata

Градоначалникът пожела весели празници на всички и след това заедно с множеството преброи от 10 до 0, за да грейне коледната украса в центъра на града, заедно със заря. Шоуто продължи с Лео и Играта, които увеличиха емоциите и допълниха прекрасното настроение.

10elha2015-1