Зам.-министърът на младежта и спорта Нина Найденова, областният управител на Пазарджишка област Трендафил Величков и кметът на община Ракитово Костадин Холянов заедно с кметовете на Дорково и Костандово Николай Ковачев и  Валентин Вигнев прерязаха днес лентите на два обекта по проект“ Рехабилитация и реконструкция на общински път-с.Дорково-м.Дъното и спортна зала-гр. Костандово“.

Общата инвестиция е на стойност 5 млн.545 793 лв., а договорът е сключен между Община Ракитово и Държавен фонд „Земеделие“. „Пътят от с.Дорково към „Дъното“ е голяма придобивка не само за дорковци, но и за пътуващите към Цигов чарк и язовир „Батак“ и оттам към Батак и Пещера. Наше задължение е да го поддържаме в добро състояние“, каза при откриването кметът на община Ракитово Костадин Холянов. Той благодари на всички, които са били ангажирани в изпълнението на проекта- Общинска администрация и фирмата “Пътстрой“, извършила ремонта.

Областният управител Трендафил Величков призна, че реконструкцията на този път е голяма крачка за развитието на този регион, тъй като тук се намират Палеонтологичният музей , крепостта“ Цепина“ и други забележителности, които ще привличат туристи не само от страната ни, но и от чужбина. По проекта са асфалтирани 10, 6 км път от четвъртокласната пътна мрежа и са поставени хоризонтална маркировка и пътни знаци. В град Костандово бе открита многофункционална спортна зала за борба, баскетбол и волейбол, както и с фитнесуреди. Реконструирана е досега съществуващата зала и към нея е изградена нова, в която ще се провеждат спортни занимания и пълноценни тренировки.

Зам.-министърът на спорта Нина Найденова пожела в Костандово да продължат да се раждат спортисти, като борецът Асен Милев и това ново поколение да върне славата на родопския край. Областният управител Трендафил Величков се ангажира тук да бъде организиран турнир по борба от републикански мащаб, а кметът на Ракитово Костадин Холянов пожела на костандовци да използват пълноценно новото спортно съоръжение и да създават развлечения за младите хора. Гости на двете тържества бяха председателят на Общинския съвет в Ракитово Нина Димова, кметът на община Батак Петър Паунов, общински съветници от Ракитово и Велинград, зам.-кметове от двете общини и много граждани.