Следващият петък  писателката Николина Барбутева ще представи романа си „Афера“, това ще се случи в 17 ч. в кафе – клуб „Венера“ в родния й град Пещера, съобщи Богдана Сиракова от НЧ“Развитие – 1873″ в родопския град. Младата дама е дългогодишен член на литературния клуб „Искри“ към читалището.
Родена е през 1988 г. в гр.Пловдив.завършва средното си образование м СОУ“Св.Кл.Охридски“гр.Пещера.През 2011 г. получава бакалавърска степен по история. Преподавател е по история в ОУ“Васил Петлешков“ гр.Пловдив. Занимава се с писане на стихове от ученическите си години. „пътят към любовта , страданието и надеждата “ е дебютната й книга. През 2015 г. издава й втора си стихосбирка със заглавието „Силата на жената“.
И както тя казва в една своя мисъл „……Всяка жена крие в себе си сила, на която трябва да се довери и да изяви „.  Срещата с нея е по повод излизането й на онлайн – романа „Афера“. Към момента Николина е преподавател по история и география в ОУ“Васил Петлешков“ гр.Пловдив на деца от 5 до 7 клас. Същевременно работи и с възрастни в езикова школа „Велет“гр.Пловдив , където преподава английски език.