15 – годишно момче, направило опит да се отрови с препарат за растителна защита, е прието снощи в Спешно отделение на  МБАЛ – Пазарджик, съобщи Телекабел.

Мотивите за действията му са лични, разказаха лекарите. Състоянието на момчето е стабилизирано и вече няма опастност за живота му. 15 – годишният тийнейджър е приет около два часа след полунощ в Интензивния сектор на Второ детско отделение. Той е изпратен там от Спешно отделение, където е приет със симптоми на отравяне с препарата Би 58. Лекарите в пазарджишката болница са се консултирали с токсиколог от София, който тази сутрин е прегледал лично момчето.

Причината да стигне момчето до тази крайна стъпка не е скарване с родители, а с приятелка в социална мрежа. Трябва да се обръща повече внимание на такива случаи и да не се неглижира проблемът, смятат медиците. Всеки месец за лечение постъпват поне по трима -четирима тийнейджъри, натровени от алкохол или лекарства. От Спешно отделение на МБАЛ – Пазарджик опровергаха информацията в медиите за 15-годишно момиче, натровено с билкова дрога.