Над 130 души – проектанти и строители изпратиха 2015 година с тържество в ресторант „Вайрон” гр. Пазарджик, организирано от трите регионални камари в областта КАБ, КИИП и КСБ. Събитието беше съпътствано с раздаването на призовете в строителството от региона.

В класацията на КСБ ОП – Пазарджик  „Строител на годината“  областния управителен съвет реши да разчупи традициите и да награди фирмите, които имат принос в утвърждаване авторитета на строителната гилдия в Област Пазарджик. Критериите, по които са определени победителите са най-голям растеж на НПП, ДМА и  персонал за 2014 финансова година спрямо предходната 2013г. Класацията е направена по данни от Централния професионален регистър на строителя.

                Отличените строители са:

Първо място

Заводски строежи ПС – Пазарджик ЕАД, гр. Пазарджик – Никола Тиков

Второ място

Реал-М ЕООД, гр. Пазарджик

Трето място

Металика ООД, гр. Пазарджик

Четвърто мяссто

Радани ООД, гр. Пазарджик

 

Председателя на областното представителство инж. Евтим Янев връчи кристални плакети и сертификати за най-динамично развиваща се фирма за 2015г. с валидност 31.12.2016г.

В регионалния конкурс „Сграда на годината“ номинираните сгради са пет. Акцентите на конкурса са върху строителството, целта му е да отличи най-добре изпълнените обекти, качеството на строително-монтажните работи, използването на материали, инсталации и технологии с гарантирано качество, както и спазването на всеки етап от проекта – архитектура, конструктивна част, ел. и ВиК инсталации, инфраструктура, озеленяване и др.

Петчленно жури в състав:

  • Арх. Петър Мурджев – председател на РК КАБ – Пазарджик;
  • Арх. Христо Герасимов – представител на КАБ – Пазарджик;
  • Инж. Тодор Калоянов – представител на РК КИИП – Пазарджик;
  • Инж. Георги Гюрджеклиев – представител на КСБ ОП – Пазарджик;
  • Инж. Любомир Келчев – представител на КСБ ОП – Пазарджик.

Избра „Сграда на годината 2015“ номинация №4 – Вилни сгради за настаняване, яз. Батак, местност „Дъното – компанията“, община Батак, област Пазарджик със строител Заводски строежи ПС-Пазарджик ЕАД, гр. Пазарджик.

Статуетка „Златна колона“ и грамота „Сграда на годината 2015“ връчи  на победителя арх. Петър Мурджев – председател на регионалната колегия на КАБ Пазарджик. Награди получиха и екипа от проектанти на сградата: част „Архитектура“ арх. Тома Димитров, част „Конструкции“ инж. Тодор Енев, част „Електро“ инж. Зорка Стефанова и част „ВиК“ инж. Ася Чавдарова.

Сграда на годината

Sgrada_pullik_Blago_Tankov

От 2013 година по идея на областния  управителен съвет се излъчва и сграда на публиката. В онлайн класация на сайта на областното представителство, в продължение на 15 дни гласуваха общо 1564 души. Сградата, която спечели 50,4% одобрение или 789 гласа е читалище в село Говедаре, община Пазарджик, обл. Пазарджик със строител Брокс 2003 ООД, гр. Пазарджик и възложител община Пазарджик.

Сграда на публиката

Управителя на Брокс 2003 ООД, инж. Благо Танков получи статуетка „Златна колона“ и грамота „Сграда на публиката 2015“.

инж. Ст.Лалев–инж. Ася Чавдарова

инж. Лалев, инж. Чавдарова

За успешно реализирания проект бе отличен и колектива от проектанти: част „архитектура“  – отново арх. Тома Димитров, част „конструкции“ инж. Петър Величков, част „Електро“ инж. Петко Гергинчев, част „ВиК“ Ася Чавдарова и част „ОВ, ЕЕТИЕС и ПБ“ инж. Стоян Лалев. Наградите връчи инж. Тодор Енев – председател на КИИП Пазарджик.

 

Михайлов-Бонджова-Илиева-Златна либела

Престижната награда „Златната либела“, която е символ но добра строителна практика, добро управление, колегиалност, толерантност към партньори и клиенти  по традиция се дава на един от строителите, който се избира с тайно гласуване от членовете на областното представителство. Тази година строителите определиха  фирма Хаси инженеринг ЕООД, гр. Пазарджик за носител на приза „Златната либела“.

Наградата на господин Йордан Михайлов връчиха две дами от областното представителство – госпожа Илиева – член областния управителен съвет и госпожа Бонджова – експерт звено Регистър в областното представителство. Развълнуван от приветствията и от оказаното му внимание от дамите, господин Михайлов благодари на колегите си за оказаното доверие и заяви, че е готов винаги да  помага и да споделя опита си.

Екипът на областното представителство също така почете юбилярите си, които тази година са пет. Трима на 60, един на 70 и и един на 80. Инж. Евтим Янев връчи скромни подаръци и поздравителни адреси на рожденниците, а той самия получи своя подарък и поздрав от инж. Костадин Младенов за 60-годишния си юбилей.