Братята Еленко и Максим Лазарови от Пазарджик призоваха новата правосъдна министърка Екатерина Захариева да наблюдава лично делото срещу 27 годишният Иван Янакиев, който помете с „Хамър“-а си баща им Никола в петък вечерта. Седемдесет годишният мъж напазарувал в „Кауфланд“ и след това тръгнал към най-близката спирка на тролея, но никога не стигнал до нея. Тялото му било влачено около сто метра по паважа, разказаха синовете му в ефира на „Нова телевизия“, в предаването „Здравей, България“.

Те се надяват, че Захариева, която също е пазарджиклийка ще сложи край на процесите, които позволяват на убийците да се измъкват безнаказано. Само преди половин година в Панагюрище по подобен начин бе прегазено малкото момченце Петьо Гевечанов. Неговият убиец Цветан Пъков се призна за виновен и ще изтърпи наказание от четири години затвор.

До кога хора, които имат зад гърба си десетки провинения ще продължат да карат като луди и въпреки че са убили човек, ще бъдат на свобода, възмущават се пазарджиклии в социалните мрежи. Случаят е показателен, тъй като освен за превишена скорост Янакиев е бил санкциониран и за управление под въздействието на наркотични вещества.

Погребението на Никола Лазаров ще се състои днес, а слд това синовете му смятат да организират градски протест.