Обраният снощи бизнесмен в Пазарджик е Спас Спасов. Инцидентът е станал малка преди 21 часа, в края на работния ден. В офиса си Спасов съхранявал златни бижута и пари, което вероятно е било известно на нападателите му. Освен него там били жена му и брат му. От полицията потвърдиха за двама ранени. Все още се издирват извършителите на престъплението. Както вече съобщихме още снощи са били извършени заградителни мероприятия и се извършват проверки на лицата и автомобилите напускащи града. Не е изключено нападателите, които са били маскирани да се се измъкнали в посока Огняново или Главиница малко след обира.

Към мястото незабавно били насочени автопатрули на полицейското управление. Установено е, че четирима маскирани и въоръжени мъже нападнали и привели в безпомощно състояние пазача на сградата. След това проникнали в помещението, в което все още работели собственикът на офиса,  брат му Тодор и 37-годишната Катя, с която Спасов живеел на съпружески начала. Двамата мъже оказали съпротива, на която нападателите отговорили със стрелба с огнестрелно оръжие, после отнели златни накити, няколко мобилни телефона и 20 000 лв., след което избягали в неизвестна посока. Двамата пострадали са настанени в болницата  без опасност за живота. На местопрестъплението е извършен оглед, образувано е дознание, предприети са действия за установяване самоличността на извършителите и задържането им.

Прякорът на Спас Спасов е „Циганина“, той се занимава със строителен бизнес. Синът му Антон бе избран за общински съветник на отминалите преди месец и половина местни избори. Той е представител от групата на БСП в местния Общински съвет.