Докато се държим като население, а не като народ, ще ни тъпчат и мачкат. Не само с думи и дела, а и в реалността, това заяви един от участващите в протеста срещу беззаконията в съдебната система. Тук сме, не само да търсим справедливост за съседа си, а за всички хора, които живеят в България. Заради това нека от Пазарджик да тръгне промяната. Аз съм на възраста на прегазения Никола, но не вярвам на полицията, не вярвам на прокуратурата, не вярвам на съда. И никой не им вярва, защото всичко се мери с двоен аршин. Защото доказани престъпници се разхождат на свобода, а в затвора са кокошкарите. Искам чрез медиите да се обърна към всички българи и да им кажа, спрете да наблюдавате безучастно. Промяна няма да има ако си седите по къщите и не си търсите правата. Помогнете днес да извоюваме справедливост за Никола, защото утре ще я търсите за себе си!

До вчера нямаше свидетели, заради това го пуснали Янакиев първия път, нареждаше друг протестиращ. Как сега изведнъж се появиха? Живеем в пълно безхаберие и беззаконие, има данни, че е карал с превишена скорост, има данни, че редовно употребява наркотици, има данни за всичко, а се отнасят така сякаш просто е ударил някоя баба с колелото, та и съборил торбите с покупки. Срам, срам за България е тази съдебна система, каква полиция? Обират ни, режат ни гумите, а кварталния полицай вика, че и неговите били срезани и не се сзнаело кой е? Ами като не могат да си гледат работата – да напускат. Искат заплати, искат привилегии, а нищо насреща. Цял живот съм си изкарвал хляба с тия две ръце. Сега мизерствам с пенсия, която ме е срам да ви кажа колко е. До кога ще продължава това? Не ви ли пука?

Забравихме думи като морал и срам, те вече не фигурират в речника – заяви участничка, която е съседка на починалия. Може ли един човек, защото има пари да разиграва пазарджишката прокуратура? Искаме да знаем името на този, който е пуснал Янакиев и да му се иска отчет за действията. Хора, разберете, нямаме време още да търпим. Животът ни се изнизва и от нас зависи да се изправим и да потърсим сметка за всичко, което ни причиняват институциите и управляващите. От нас зависи да ги пометем и да пратим корумпираните в затвора. Вижте какво става в Румъния, вижте как живеят в Европа. Докога ние ще чакаме?