Вандали крадат покривните мраморни плочи на гробовете от обредния парк на Пазарджик, оплакаха се наши читатели.

В неделя отидох да прелея гробовете на своите родители, разказа възмутена гражданка и с ужас видях, че покривните мраморни плочи на гроба са изчезнали. Почувствах се толкова зле, колкото никога не съм била, разказва през сълзи жената. Всяка от плочите струва по двеста лева и едва ли някога отново ще мога да си позволя да ги възстановя. Къде отиде гражданската ни съвест, може ли да се краде от гроб?

През деня паркът има охрана, но нощем в него може да се проникне безпрепятствено, тъй като на места оргарадата е разрушена, а през централния вход може да се влезе и с кола. На жената е направило впечатление и това, че са задигнати плочите на гробовете, които са най-близо до входа. В списъка на осквернените влиза и последният дом на партизанина Динко Баненкин, който е погребан в началото на парка.

Припомняме и това, че само преди няколко месеца четири пъти бе краден и надгробния кръст на паметника на Татяна Стоянова. Оказа се, че това е дело на психично болен човек, но с мраморните плочи въпросът определено стои по друг начин, смятат потърпевшите. Време е общината да вземе нещата в ръцете си и да назначи денонощна охрана или да поправи оградата, за да не ставаме свидетели на подобни безчинства, смята нашата читателка.