В рамките на един месец на сайта www.vsichkozaknigite.com гласуваха 9078 души за 180 книжарници от 44 града в страната. С 13.5 % от всички гласували на първо място е Книжен център „Гринуич” в град София. Книжарницата спечели и голямата награда – уикенд за двама в Рим, осигурен от туристическа агенция „Loyal Travel”. Това е втора победа за софийската книжарница в конкурса „Моята любима книжарница”. На втори място с  4.4% от читателските гласове се нареди книжарница „Вияна“ от град Ловеч, а на трето място – с 3.8% е книжарница „Приятели“-Враца.

На 15.12.2015 г. на официална церемония в литературен клуб „Перото“ беше обявено класирането на книжарниците в България според гласовете на техните читатели в конкурса „Моята любима книжарница“. Ето я финалната подредба:

  1. „Гринуич-Книжен център“ (бул. „Витоша“ № 37), София – 13.5 %
  2. „Вияна“ (ул. „Търговска“ № 47), Ловеч – 4.4 %
  3. „Приятели“ (ул. „Никола Войводов“ № 9), Враца – 3.8%
  4. „Елефант букстор“ (ул. „Цар Шишман“ № 31), София – 3.6%
  5. „Нисим“ (бул. „Васил Левски“ № 59), София – 2.8%
  6. „Книжен ъгъл“ (ул. „Оборище“ № 117), София – 2.7%
  7. „Сиела букс & мюзик“ (подлез на Ректората), София – 2.4 %
  8. „Хермес“ (пл. „Васил Левски“ № 2), Пазарджик – 2.1%
  9. „Буктрейдинг“ (ул. „Хан Аспарух“ № 49), София – 2.0 %
  10. „Приятели“ (пл. „Атлантически“, бившето кино „Аида“), Хасково – 1.9%

Интересът на читателите и на книжарите към второто издание на конкурса е още по-голям, отколкото миналата година. Подкрепяйки своите любими книжарници в надпреварата, хората демонстрираха своето уважение към книжарската професия, която е не просто работа, тя изисква знания, въображение и отдаденост.

Първоначално най-голямата активност беше в София, Варна, Пловдив и Стара Загора, но постепенно тя нарасна и в останалите градове. Тази година 41.6% от читателските гласове са за книжарници от София, а 58.4% – за книжарниците от страната. Независимите книжарници получиха 46.8% от гласовете, а книжарниците, част от вериги – 53.2%. В сравнение с миналата година резултати остават почти непроменени.

Както се вижда в София делът на гласувалите е 41.6%, за разлика от икономическите показатели, където бизнес и икономика са концентрирани в столицата, то любовта на хората към книгите и към хората на книгите – книжарите, е разпределена равномерно по цялата страна. И няма значение дали книжарницата е самостоятелна, или част от верига, дали е малка или голяма, всяка има своите лоялни клиенти.
„Резултатите от конкурса дават полезна обратна връзка както на нас, като организатори, така и на книжарите и ни мотивират да гледаме с още по-голям ентусиазъм към следващото издание на конкурса следващата година, споделят от „Всичко за книгите”.