Бъдете смели и различни в годината на Огнената маймуна, която ще започне на осми февруари, според китайския календар.

Ето кои са човешките маймунки край вас – родените през 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004.

Освен за маймуните, 2016 ще е успешна и за родените в годините на плъха, дракона, коня, петела и кучето. Числото 9 ще носи късмет през 2016. Сложете фигура на маймуна в дома си или на работното ясто, за да привлича късмета. Този символ ще активизира творческата ви енергия,  интелигентност, съобразителност и въвеждане на позитивни новости и промени в живота.

Маймуната е деветият знак от китайския зодиак, тя слага финала на един цикъл, за да възвести появата на нов, който ще ви изведе на по-високо стъпало в спиралата на личните ви умения. Щастливи числа в годината на маймуната са 4 и 9.

Цветовете носещи късмет не само на представителите на този знак са бял, син, зелен. Подходящи партньори за Маймуната са Мишката и Дракона. Положителни черти на Маймуната са вярност, искреност, висок интелект. но тя не е съвършена, макар и трудно да си признава това има и негативни черти – висока емоционалност, капризност, небрежност в определени отношения и то най-често предизвикани от излишната й припряност.

Символът на 2016 година има ексцентричен характер и силна интуиция. Маймуната, няма значение мъж или жена, е капризна и непредсказуема, действията и са хаотични, и се изменят според настроението, това ще бъде валидно най-вече през тази година. Хората могат да очакват необосновани претенции, критики и в последствие взаимни обиди. Маймуната е много изобретателна и е в състояние да защити своите интереси. Нейното основно оръжие е хуморът.

Да се правят сериозни планове и да се очакват глобални промени през 2016 година е малко вероятно. Просто хората трябва да се отпуснат и да приемат своенравната хазайка на годината и тя ще им донесе любов и благополучие.

Хората не трябва да разчитат само на своя късмет, а да работят добросъвестно за да могат да постигнат своите цели и да осъществят своите мечти. И най- главното хората не трябва сами да си създават неприятности. Съгласно източния хороскоп Маймуната обича дома и семейството. За това 2016 година ще особено благоприятна за създаване на щастливо семейство, където ще цари любов и разбирателство. Маймуната ще дари хората с пътешествия и много нови запомнящи се впечатления.