Третият късметлия от Лотарията на НАП и МФ ще стане ясен в понеделник, когато в ефира на Българската национална телевизия в сутрешния информационен блок „Денят започва“ ще се тегли седмичният победител в лотарията.

Магазинерите от малките търговски обекти в Пазарджик обаче не са доволни от играта поради факта, че има клиенти, които ги карат да пускат касова бележка за всяка отделна стока от кошницата им. Така според купувачите, шансът им да спечелят нараствал. Мотаенето обаче води донатрупването на опашка, а по-нервните накрая й се отказват да чакат и отиват в друг магазин.

Близо 6 милиона фискални бонове на обща стойност 84 млн. лв. са регистрирани за участие в Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите (НАП) и Министерство на финансите (МФ) от началото на кампанията досега. Сайтът на играта www.kasovbon.bg е посетен над 6,6 млн. пъти, съобщиха данъчните.

Още от самия си старт лотарията придоби изключителна популярност, като само за първите седем часа бяха регистрирани близо 1800 касови бележки. А в края на работната седмица привържениците на играта регистрираха приблизително по 10 хил. касови бележки на час. В деня преди Никулден, когато много хора са купували подаръци за близки и приятели или шаран за трапезата си, бяха регистрирани 228 548 бона.

Лотарията беше въведена от НАП в края на ноември, като първоначалните оценки са хазната да бъде запълнена с цели 19 млн. лв. Тези постъпления се очакват за целия период на лотарията – до края на следващата година. В играта може да участва всеки, който е навършил 14 години. Стойността на покупката е без значение, както и това дали е за стока или услуга. Също така бонът трябва да се пази, за да се представи при евентуална печалба.

За да регистрирате бележка, трябва да създадете профил на сайта kasovbon.bg. След това всяка бележка се регистрира, като се попълват три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бонове има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за печалба. Всяка седмица ще бъде даван по един смартфон. Всеки месец регистрираните потребители ще могат да спечелят 40-инчов 3D смарт телевизор (Panasonic), а голямата награда ще бъде дадена на Коледа 2016 година – лек автомобил „Опел Астра”.

Първият месечен победител ще бъде изтеглен на 10 януари 2016 г. Бележките, които сте регистрирали тази седмицата, не участват в тегленото за следващата, но важат за месечната награда, както и за годишната. Изключение прави единствено първата седмична награда. За нея участват всички касови бележки, регистрирани в периода от старта на кампанията до 23,59 часа на 18 декември. Една касова бележка не може да бъде регистрирана два пъти от един и същи профил, но за сметка на това може да бъде регистрирана от профилите на цялото семейство.

Победителите ще се теглят всяка неделя в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. В понеделника след всеки жребий победителите ще бъдат качени на интернет страницата на кампанията до 11 часа сутринта.

ВАЖНО

Седмичната награда е смартфон с 4-ядрен процесор, 2 СИМ-карти, 5,3 инча HD дисплей със 180-градуса зрителен ъгъл. Да участва в Лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700. Много важно е хората да пазят касовите си бележки до края на играта, тъй като ще получават наградите си срещу тях.