По време на днешната си среща с журналистите кметът Тодор Попов благодари на досегашния шеф на отдел „Образование и култура“ в общинска администрация – Георги Спасов и обяви, че той се пенсионира. „Като всеки български пенсионер и аз днес вече мога да направя мечтаното околосветско пътешествие“ – заяви от своя страна Спасов и прие малката пластика на проф. Величко Минеков.

На практика с освобождаването на част от ръководния състав от администрацията,  Тодор Попов осъществи предизборно обявеното намерение да „вкара млада кръв“  по етажите на високата 14 етажа сграда на бул. „България“2.

Младите са доста по-креативни от нас, много по-бързо се адаптират и вземат правилни решение, това бяха част от мотивите за представените днес нови попълнения в общинска администрация. Трима от тях – Петя Кирова, Александър Иванов и Надя Фърцова са хора, които многократно са показали своите качества и несъмнено са сред най-добрите попадения на градоначалника.

05петя кирова

Новата шефка на „Правния отдел“ – Петя Кирова е активно практикуващ юрист. До сега тя бе адвокат към Пазарджишка адвокатска колегия и специализира в сферата на гражданското и административно право. Има енергията и волята да работи за община Пазарджик. Освен всичко, в допълнение, Петя Кирова е завършила специалност “Рентгенов лаборант”. От 1989 г. до 2000 г. работи в рентгеново отделение на бившата Окръжна болница.

09lista popov

Александър Иванов е роден и израснал в гр.Пазарджик. Завършва средно и висше образование във Великобритания. Бакалавър по Международно право и международна политика и магистър по Европейска политика. Стипендиант на различни академии и програми, включително Международната бизнес академия в гр. Пекин, Китай и Академията по глобални въпроси. Работи в международния отдел на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където е референт за държавите Китай, Иран, Великобритания и САЩ. Председател на Сдружение, което развива проекти, кампании и инициативи в политико-гражданския сектор. В момента Александър е човекът, който се грижи за медийните изяви на кмета. Той активно попълва фейсбук страницата му, а в съвсем близко бъдеще предстои старта и на нов проект.

05надя фърцова

Надя Фърцова също е доказан специалист в областта на корпоративния ПР и реклама. В портфолиото и има богат набор от  фирми, за които е чест да работиш. Тя също бе част от кандидатската листа за общински съветници на Тодор Попов по време на предишната кампания. Надя Фърцова ще е сред основните помощници на Ива Забуртова, която от днес официално оглавява отдел “Канцелария на кмета” . Надя Фърцова е настанена в стаята на Татяна Стоянова, а тъй като това станало известно вчера, в администрацията плъзнал слух, че тя ще измести Ива. Нелепицата днес бе опровергана лично от кмета Тодор Попов.

Пълния списък на шефовете на отдели – вижте тук