Задържани са и останалите трима извършители на въоръжения грабеж в Пазарджик, извършен на 21 декември, 2015г., съобщи „24часа“ базирайки се на свой информиран източник.

Тогава бе атакуван офиса на пазарджишкия бизнесмен Спас Спасов в момент, когато той е с брат си Тодор Николов и жената с която живее Катя. Четиримата извършители, въоръжени с пистолети, автомат „Калашников“ и пушка-помпа прострелват двамата братя, които опитват да им дадат отпор, и открадват 20 хиляди лв. и златото, което жертвите им носят върху себе си. На 30 декември в Пазарджик бе задържан организаторът на обира Васил Атанасов от Пловдив, рецидивист осъждан многократно.

В четвъртък вечерта при специализирана акция в Пловдив, под ръководството на пазарджишката окръжна прокуратура, са задържани и останалите трима участници в обира, вследствие на денонощната работа на пазарджишки криминалисти. Подробности за операцията и данни за задържаните ще бъдат съобщени в понеделник сутрин на съвместна пресконференция на полицията и прокуратурата в Пазарджик.